Cafeaua greceasca este este usor de pregatit! Mai intai de toate, se masoara cu o cescuta mica  cantitatea de apa  necesara, se toarna in briki (un ibric traditional de dimensiuni reduse) – la o cescuta  se pune o lingurita de cafea.

Este recomandat sa nu faca mai mult de trei sau patru cesti mici o data. Cafeaua  poate fi servita  in diverse moduri: sketos (fara zahar, tare), metrios (o linguriță de zahar), glykys (dulce dar fiarta mai mult de o data, astfel incat aceasta isi pierde cea mai mare parte a spumei).

Dupa ce ati masurat ingredientele, plasati briki pe aragaz, la o flacara mica si se amesteca pana ce cafeaua se  dilueaza in apa. Trebuie sa fiti atenti, sa urmariti spuma groasa care se formeaza, sa nu dea in foc in momentul fierberii.

Odata ce cafeaua este gata, lasati-o sa se odihneasca un minut, astfel incat  zatul sa se lase la fundul ibricului. Se toarna in fiecare cescuta cate o cantitate mica de cafea astfel incat spuma sa fie repartizata in mod egal, apoi se completeaza fiecare cescuta pana la margine.

Cafeaua greceasca nu trebuie amestecata si se bea incet. Se serveste alaturi de un pahar cu apa rece.

Iar o cafea cu gust adevarat poate fi degustata chiar in patria sa, Grecia. Profita de oferta Last minute pentru charter Rodos, plecare din Iasi pe 9 iulie si poti degusta minunata  cafea greceasca  stand pe terasa unui restaurant sau a unei taverne  si admirand frumusetea  albastra a Marii Egeee sau pe cea a Marii Mediterane: pachete (avion+cazare+transfer aeroport-hotel) de la 325€/persoana. Puteti sa achizitionati de la Paralela 45 Iasi doar biletul de avion, daca cazarea o aveti asigurata deja. Tariful unui bilet de avion cu retur la 7 nopti este 199€/ persoana. Taxele de aeroport sunt incluse!

11193218_558902030918937_2130979821114154433_n rodos town

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • twenty + eighteen =