16 Iun 2014
16 iunie, 2014

Croaziera de 5* pe raul Yangtze

0 Comentarii

In chineza, fluviul Yangtze, al treilea cel mai lung fluviu din lume dupa Nil si Amazon, este numit Chang Jiang – Raul Lung. Numele Yangtze se refera numai la estuarul din apropiere de Shanghai, dar europenii l-au preluat si l-au aplicat intregului curs de apa.

yangtze-river-cruise cruise-yangtze2_2813762b

Croaziera pe raul Yangtze dezvaluie o China idilica, ce gazduieste intr-un cadru natural incantator monumente stravechi si minuni ingineresti moderne. Croazierele sunt minunate calatorii de explorare, de descoperire, completate de lux si confort. Veti descoperi comori nepretuite care provin direct din cartile de istorie si vechile legende ale Chinei, dar si panorame spectaculoase, care vor ramane pentru totdeauna gravate in memorie, bucurandu-va in acelasi timp de confortul propriei cabine.

Orasul Fantoma sau Orasul Spiritelor

fantoma
Avand o istorie de aproape 2000 de ani, orasul situat pe colina Ming, pe malul nordic al raului Yangtze, este dedicat in intregime „vietii de apoi”, mandrindu-se cu numeroase temple religioasem precum si cu sculpturi care infatiseaza aspectele cele mai infricosatoare ale infernului. Vizita acestui oras este incantatoare si magica in acelasi timp – peisaje naturale, vestigii istorice, repere religioase, totul invaluit in mituri si legende despre viata de apoi.

Orasul Imparatului Alb sau Orasul Poemelor

orasul alb
Acest loc a fost o sursa de inspiratie pentru generatii de poeti si pictori. Complexul de temple este situat pe o insula, care este legata de malul nordic al raului Yangtze printr-un pod. Legenda spune ca Gong Sunshu a vazut nori albi in forma de dragon. Luand acest lucru ca fiind un semn bun, acesta s-a declarat „Imparatul Alb”.

Cheile Qutang

qutang
Intinse pe 8km, Cheile Qutang sunt cele mai scurte dintre cele trei defileuri ale fluviului Yangtze. Du Fu, un poet chinez din timpul Dinastiei Tang din secolul al VII-lea, descria intrarea in Cheile Qutang ca poarta prin care apele se lupta sa patrunda. Apa clocoteste si se umfla cand raul intra in cheile inguste, formate intre faleze de calcar de doua ori mai inalte decat Turnul Eiffel.

Cheile Wu

wu
Pitorestile Chei Wu, lungi de 40km, sunt dominate de cele 12 Piscuri Fermecate. Legenda spune ca ele erau fiicele Zeitei Vestului, trimise de Regina Cerului sa ajute la crearea cheilor.

Plimbare cu barca pe raul Shennong
Shennong-Stream
Plimbarea pe rau este deosebi de atractiva, datorita apelor sale cristaline care serpuiesc printre defileele adanci, grotelor de diferite dimensiuni, stancilor ascutite, impresionantelor cascade, minunatelor forme carstice ce insotesc intreg itinerariul.

Barajul celor trei defilee

baraj
Cel mai mare baraj hidroelectric din lume este Barajul celor Trei Defilee. Un impozant zid de otel si beton, recent terminat, inalt de 180 de metri si lat de 1,6 kilometri, barajul a fost inclus in Cartea Recordurilor la categoria arhitectura.

Descoperiti toate aceste minunatii la bordul vasului M/S President 1, intr-o croaziera pe care, cu siguranta, nu o veti uita cu plecare pe 2 octombrie, cu doar 1480€ de persoana.

Si alte circuite unice va asteapta pe site-ul Paralela45.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • 15 − 4 =